Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

2013 - 14

Παρουσίαση Αγωγής Υγείας 2013-14

 

 

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας,

με τίτλο

 

"Εφηβεία: Ακούω και ακούγομαι" από την εκπαιδευτικό Σίσκου Δάφνη.

Η εφηβεία αποτελεί μία κρίσιμη στροφή στη ζωή του ατόμου, καθώς είναι το ενδιάμεσο στάδιο στην παιδική και ενήλικη ζωή. Οι σχέσεις αλλάζουν, οι γονείς έρχονται κάποιες φορές αντιμέτωποι με ένα «άλλο παιδί», το οποίο δεν ξέρουν πως να πλησιάσουν. Εμείς σαν εκπαιδευτικοί, έχουμε συχνά την ανάγκη να ανακαλύπτουμε νέους τρόπους προσέγγισης για να διατηρήσουμε την εποικοδομητική μας επαφή και επικοινωνία με τους νέους.

Ο έφηβος χρειάζεται να ακούσει κατ΄ αρχήν τον εαυτό του, να τον γνωρίσει, να αποδεχτεί και να σταθεί απέναντι στις τόσο εύθραυστες ισορροπίες και αλλαγές που αντιμετωπίζει σε κάθε του πλευρά, σωματική, ψυχολογική, πνευματική.

Και είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει ότι θα ακουστεί, ότι θα γίνει σεβαστός, ότι θα του διατεθεί ο ουσιαστικός ποιοτικός χρόνος για να αναδείξει τα μοναδικά του χαρίσματα.    

Αυτοί είναι οι λόγοι που με ώθησαν να δώσω αυτή την ονομασία σαν τίτλο του προγράμματος, που δείχνει αυτό ακριβώς: τα όρια, τον αμοιβαίο σεβασμό, τον θαυμασμό, την αλληλεπίδραση.

Τελειώνοντας θα ήθελα να αναφέρω την μεγάλη πρόκληση που αντιμετώπισα αναλαμβάνοντας αυτό το πρόγραμμα, έγινα και εγώ πολλές φορές παιδί, πιο δημιουργική, πιο χαρούμενη, πιο αληθινή.

Αποχαιρετώντας λοιπόν την ομάδα μου θα ήθελα να ευχαριστήσω ένα-ένα τα παιδιά για αυτή την μοναδική εμπειρία και εμπιστοσύνη που μου χάρισαν και να τους συγχαρώ για την δέσμευση που τήρησαν ώστε να ολοκληρωθεί ο κύκλος του προγράμματος.

 

 

stories/simpleslideshow/agogi13

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ